Thisted FC

Amatørafdelingen

Thisted FC er Jyske mestre i U19

Efter et sandt drama sikrede de talentfulde U19-spillere sig det Jyske mesterskab.

Skrevet af:

Søren Willette Pedersen

På en solbeskinnet aften på Egeris Idrætsanlæg sikrede Thisted FC’s talentfulde U19-hold sig det Jyske mesterskab, efter et sandt drama i straffesparks konkurrence.

“Jeg synes overordnet vi dominerer kampen så meget i 1. halvleg, at vi reelt skulle have lukket kampen. Vi går til pausen foran med 3-1, efter at have leveret rigtige gode præstationer hele vejen rundt. Vi spillede kampen i et vanvittigt højt tempo i forhold til U19-niveau. Efter pausen synes jeg også vi dominerer det første kvarter, derefter er det som om vi går lidt tør for kræfter, og samtidigt arbejder Herning Fremad sig ind i kampen. De formår at ligge et stort pres på os i den periode, og får en udligningen sat ind efter 4 minutters overtid. Kampen går direkte i straffesparks konkurrence, efter vi lige har indkasseret et mål, og derfor skal der virkelig lyde en stor ros til hele holdet for, at holde holde hovedet højt og afgøre tingene efter 5 spark. Vi formår at score på alle vores straffespark og Malthe Bøgelund reddede Herning Fremad’s andet straffespark og derved var han en nøglefigur i kampen. Jeg er umådeligt stolt af drengene. De fortjener virkelig denne titel som Jyske mestre” – udtaler en stolt cheftræner, Henning Pedersen.

Hele to ungdomshold fra Thisted FC spillede i går finale om det Jyske mesterskab, da U17-holdet også deltog i finalen for U17 Liga 1 hold.

Som sportschef er jeg rigtig stolt af, hvor meget vores ungdoms elite har flyttet sig de forgange sæsoner. Det faktum at vi står med to hold i en Jysk finale er rigtig flot og noget som indgyder respekt fra modstandere. U17-holdet formåede desværre ikke at vinde pokalen til Thisted FC, da de mødte et rigtigt stærkt mandskab fra Skanderborg. Jeg kan ikke erindre at vi har været i finalen til Jysk mesterskab tidligere. Nu står vi med to hold i finalen for Liga 1 rækkerne, i henholdsvis U17 og U19. Det viser at det arbejde som der foretages i hele Thisted FC amatørafdeling er rigtig godt, når vi kigger på talentudviklingen. Nu glæder vi os til at holde en velfortjent sommerpause og så skal drengene snart i gang med den kommende sæson, som vi forventer os meget af. En sæson hvor vi også skal forsøge at ligge ekstra lag på talentudviklingen, samt de forhold vi har for de unge spillere i klubben. Det er en meget spændende tid vi sammen går i møde i Thisted FC.” – afrunder sportschef, Henning Pedersen