Sammenligner man Thisted FC og konkurrenterne i 2. division, i forhold til brugen af egne talenter, så distancere vi klart.
“Når vi genoptager træningen i det nye år, så vil truppen bestå af 25 spillere. Af de 25 spillere vil hele 14 spillere have haft sin gang i Thisted FC som ungdomsspillere. Det er vi meget tilfredse med og noget som vi er stolte af. Det viser også at vi har og tidligere har haft en stærk kultur for udviklingen af ungdoms spillere. Med det øgede fokus på talentsatsningen er jeg overbevist om, at vi i fremtiden vil se en trup, som består af endnu flere egne talenter” udtaler Daniel Kristensen.
Over halvdelen af truppens sammensætning består af egne talenter. Den bedrift som skaber stolthed, men også bekræfter vigtigheden af et godt talentmiljø i en sport, som vokser sig større år efter år.
“Først og fremmest er det jo en cadeau til de børne- og ungetrænere som over tid har gjort et godt stykke arbejde. Det bekræfter os også i vigtigheden af, at vi fortsat har fokus på den del og arbejder struktureret med, at få sat tingene endnu mere i system. Det arbejde pågår allerede og vi glæder os til at se, hvordan det kommer til at styrke klubben på den korte bane, men også i forhold til det langsigtede perspektiv. Fodboldens som industri buldrer frem og vigtigheden i, at kende sin plads som en mindre klub i det selskab skal være en af vores styrker. Vi skal være bæredygtige på udviklingen og sikre, at de unge talenter som drømmer stort, også får muligheden for at udfolde sig. Når det så er sagt er det ikke kun eliten der har vores fokus. Vi er fuldt bekendtgjort med, at vi skal sikre bredden i de små årgange, hvor legen i dagligdagen, skal skabe et stort grundlag for hver årgangs udvikling” supplerer direktør, Søren Pedersen.
Talentsatsninger er der mange modeller for og der er mange steder, hvor arbejdet med talentudviklingen virkelig har rodfæstet sig, som et stort aktiv hos klubber.
“Vi skal selvfølgelig finde vores vej ind i udviklingen, men dermed ikke sagt at vi ikke kan se omkring os, for der er mange som virkelig gøre en forbilledlig indsats i forhold til talentudvikling. Rent faktisk har FC Thy Piger i mange år virkelig været et flagskib i forhold til, at udvikle talenter uden at gå på kompromis med breddefodbolden. De er på landsplan helt i top på det strategiske niveau når det kommer til udviklingen af pigefodbolden og derfor er det nærliggende at tage nogle af deres erfaringer med ind i udarbejdelsen af vores talentstrategi på drengesiden. Med andre ord så behøver vi ikke sidde og opfinde den dybe tallerken når vi har så stærke ressource personer i baghaven, som allerede har en stor erfaring på området.” udtaler direktør, Søren Pedersen
Det kræver tid, hårdt arbejde og ærgerrighed for at komme igennem nåleøjet.
“Vi er jo ikke mere blåøjet end som så. Derfor er vi også fuldt ud klar over, at det ikke kommer til at buldre frem på den umiddelbare korte bane. Talentudviklingen tager tid og kræver at vi i fælleskab på klubplan trækker det hele i samme retning. Jeg har en god dialog med Kristian Gasberg omkring transitionstræning fra U13 og opad. Ligeledes bruger vi en del tid på at få finpudset en plan fra U17 op til 2. division, i forhold til hvad vi som trænergruppe føler er de vigtigste parametre for at lykkes som ung i en talentverden, hvor der er krav til præstationer og løbende udviklingen af færdigheder som fodboldspillere. afrunder cheftræner, Daniel Kristensen