Thisted FC

2. Division

Nye veje for Thisted FC

Læs mere om den nuværende situation i Thisted FC og fremtidens perspektiver

Foto : Rasmus Lykke

Skrevet af:

Søren Willette Pedersen

Herunder kan du læse hvad direktør, Søren Willette Pedersen, udtaler omkring fremtidens Thisted FC.

Thisted FC har tidligere været i både 1. division og toppen af 2. division, hvilket har givet yndet respekt rundt omkring i fodbold Danmark. Den nuværende placering, hvor holdet indtager den aktuelle sidsteplads i 2. division, gør derfor ondt på selvopfattelsen i og omkring klubben. Et kvalifikationsspil ligger forude – kampe som skal sikre overlevelse til næste sæsons 2. division.

“Det er klart at vi gerne ville være at finde på placeringerne højere i tabellen. Alle elitesportsudøvere har en ambition om at vinde og spille med, hvor det er sjovt. Akkurat nu er vi i en position, hvor kampene ikke falder ud til vores fordel, hvilket også kommer til udtryk i tabellen, hvor vi indtager sidstepladsen i 2. division. Dog fik vi et stærkt point på en flot 2. halvleg i weekendens kamp mod Fremad Amager. Vi beklager ikke vores nød og ved at det skal vendes i kvalifikationsspillet og gennem hårdt arbejde. Heldigvis har vi en trup, som er utroligt lokalt funderet og brænder for at sikre klubben overlevelse, til næste års 2. division igennem et godt kvalifikationsspil.

At netop dette kunne blive et scenarie er der taget højde for internt på ledelsesgangen og i bestyrelsen, da en omstrukturering er påbegyndt for hele Thisted FC. En omstrukturering som er langsigtet og vil kræve tid, tålmodighed og forståelse fra alle med et blåt Thisted FC-hjerte.

“Den nuværende situation har krævet, at vi tager ansvar for Thisted FC. Vi har nogle kontraktuelle forpligtelser fra tidligere som er indgået på spillersiden, da man sammensatte trupperne i tidligere sæsoner. Ved årsskiftet til 2024 havde vi tre spillere med udløb – hvor ingen af de spillere fik forlænget aftalerne. Vi erstattede dem med ungdomsaftaler for 4 af vores talentfulde U19-spillere fra Thisted FC. Derudover har vi henover vinteren og nu foråret været utroligt hårdt ramt på skadesfronten på de rutinerede spillere, hvilket gør at summen af erfaring og antal divisionskampe i truppen er faldet drastisk. Sammenlagt gør det at forudsætningerne for at være fuldt konkurrencedygtige bliver forringet, men vi har en indædt tro på at vi med disse steps gør os selv en stor tjeneste i Thisted FC på den lange bane, hvilket i den grad er målsætningen for alle i klubben”

Sammenligner man trup sammensætningen der er i dag med tidligere års hold, så vil man i den grad kunne aflæse at der er forskel. Specielt på mængden af spillere fra egen udvikling er et element som vækker stolthed og noget man i den grad dyrker mere end konkurrenterne i 2. division.

“Vi har rettet fokus på os selv og på at finde vores vej ind i et konkurrence miljø, hvor økonomierne hos vores konkurrenter er meget over den økonomi, som vi kan præstere i Thisted FC. Derfor har vi også en voldsom ung trup med en gennemsnitsalder på 21 år. Her tæller vi hele 4 U19-spillere og 3 førsteårs seniorspillere. 13 af vores 22 mandstrup er lokale talenter, som har haft sin opvækst i Thisted FC, en andel som udgør 60% af vores samlede trup. Vi er meget unge og har ikke en brøkdel af divisionskampe under huden, som mange af vores konkurrenter – men vi tror på, at vi ved at have spillere som ånder og lever kulturen i Thisted FC, kan få skabt en kontinuitet og få opbygget en trup over tid, som i den grad kan være med til at tage os tilbage, hvor vi ønsker – nemlig i toppen af de rækker vi spiller i.”

Forholdene og konkurrencen i fodbold er støt stigende. Konkurrenterne på tværs af divisionsrækkerne, har store økonomier til at underbygge store ambitioner. Et miljø som man enten kan vælge at tage konkurrence op i mod rent økonomisk – eller forsøge at finde sin niche ind i.

“Som udgangspunkt skal vi altid være realister og turde at se virkeligheden i øjnene. Som det ser ud nu er vores konkurrenter i 2. division begunstiget af, at have nogle forudsætninger som langt overstiger vores formåen rent økonomisk. Vi har valgt at gå i retningen af, at finde vores niche ind i konkurrence miljøet omkring divisionsfodbolden på herresiden. Thisted FC har en fantastisk amatørafdeling med omkring 900 medlemmer, som i mange år har været en fødekæde ind til 1. holdet i klubben. Derfor har vi valgt at kigge ind i det setup som vi kan tilbyde de unge talenter. Vi er stadig i forstadiet hertil og meningen er vi fra år til år, skal ligge yderligere lag på forholdene for de unge talenter og foreningens medlemmer generelt. Vi tror på at Thisted FC skal være primært funderet omkring vores egne talenter og udviklingen af disse. En proces som vi er med på tager tid – både med henblik på udviklingen af talenterne og i forhold til at sikre integrationen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, hvor konkurrencen er meget større end de unge er vant til fra ungdomsfodbold.

Netop denne nye strukturopbygning på ungdomssiden er cheftræner, Daniel Kristensen, facilitator for i samarbejde med sportschef for Thisted FC, Henning Pedersen samt de to børne- og ungdomsudviklings trænere, i form af Kristian Gasberg og Nicolai Sørensen. Opbygningen sker i tæt dialog med trænerne fra U17 og U19 samt Jyllandsserien.

“Et stærkt team er altid fundamentet for at skabe den rigtige udvikling. Derfor har vi nedsat en gruppe internt, som brænder for udviklingen og Thisted FC. I FC Thy piger har man skabt et udviklingsmiljø på pigesiden. Nu påbegyndes tilsvarende udviklingsplan for ungdomsholdene på drengesiden. Trænerne og de øvrige ressource personer skal varetage vores udviklingsstrategi og sørge for den bliver implementeret løbende samt evalueringen heraf. Vi er begunstiget af at have dygtige folk tilkoblet i klubben, som bruger en del tid på at videns dele og optimere alle processerne i udviklingsstadierne for vores unge talenter på drengesiden. Derfor er jeg heller ikke et sekund i tvivl om at de personer vi har nu er de rigtige for Thisted FC. Vi stoler på processen og de elementer vi er i gang at integrere. Vi skal skabe et mådehold i forhold til vores økonomiske formåen og ikke leve over evne i fremtiden. Vi skal have et sundt og stærkt fundament. Det er det fundament vi arbejder på nu og som skal bringe os tilbage til fordomsstyrke når vi snakker spillemæssigt niveau.

Sport er følelser og kultur – elementer som er svære at påvirke, med mindre der er en forståelse for, at de ændringer der igangsættes kræver tålmodighed.

“Vi tænker langsigtet og på vores klub helt overordnet. Vi skal være klubben for de mange og ikke for de få. Vi skal kunne rumme alle og omfavne diversitet. Når det så er sagt så ved vi også at sport vækker følelser i folk, hvilket er et udtryk for at det betyder noget, når Thisted FC enten præstere godt eller mindre godt. I Thisted FC forsøger vi nu at finde vores vej ind i fodboldens forunderlige verden, og vi er sikre på, at i og med at vi driver klubben med lokale folk med hjertet på det rigtige sted, så kommer denne langsigtede plan også til at bære frugt før vi venter det. Det er et stærkt team af personer, med Daniel Kristensen i spidsen på den sportslige side af herreafdelingen, så vi er fortrøstningsfulde og fuld af overbevisning i forhold til, at vi trækker i retningen af et bedre og sundt Thisted FC.

#SammenForThy

Se også andre nyheder her

Nyhed

Raahauge: Intet er afgjort endnu

Nyhed

Laus Østervig og Thisted FC forlænger

Nyhed

Jeppe Svenningsen indstiller karrieren

Nyhed

Valdemar Engstrøm forlænger aftalen