Thisted FC

Amatørafdelingen

Manden i motorrummet

Kom tættere på Kim Salomonsen – en af hverdagens usynlige helte

Foto : Rasmus Lykke

Skrevet af:

Søren Willette Pedersen

En af hverdagens usynlige helte, som sørger for alt fungerer, men som ikke står i rampelyset – sådan er Kim Salomonsen. Kom tæt på Thisted FC’s altmuligmand.

Han er der altid, helst i shorts – uanset vind og vejr. I Thisted FC har de fornøjelsen af at have Kim Salomonsen ansat. Når Thisted FC og FC Thy – Thisted Q går ind på Sparekassen Thy Arena, er der altid et utal af opgaver, som går forud for kampene. De opgaver løser han hver gang og sætter en stor ære i det.

“Jeg elsker fodbold og sætter en stor ære i, at alt forud for kampene er klar. Der er rigtig mange opgaver forbundet med mit arbejde i Thisted FC. I hverdagen har jeg dialogen med Thisted Kommune i forhold til banen og den pleje, som det kræver, for at der kan spilles fodbold på Sparekassen Thy Arena. Jeg klargør alle omklædningsrum, sørger for, at banen er vandet og kridtet op, og en masse andre ting indimellem. Jeg nyder de opgaver, og specielt når vejret er godt, så er alt perfekt,” udtaler Kim Salomonsen.

Flere ting er blevet mere automatiseret gennem tiden, men opgaverne er de samme.

“Vi har et rigtig godt stadion sammenlignet med mange andre klubber. Vi har et automatisk vandingsanlæg, som styres fra et kontrolrum ved siden af hovedbygningen. Trænerne stiller krav om, at banen skal være så god som muligt hver gang, og det er nærmest en religion for trænerne, når banerne skal vandes. Vi har også en robot kørende, som sørger for kridtning af stregerne på banen, og selvom jeg mener, at jeg i sin tid lavede kridtstreger, som var det efter en lineal, må jeg nok indrømme, at de streger, som bliver optegnet på hele Lerpytter-anlægget, er lidt mere lige end dengang, det hele var manuelt håndteret.” – siger Kim med et stort smil

Foruden alle de praktiske opgaver der er på kampdage, så sørger Kim også for, at alle amatørforeningens træningstider og kampe bliver planlagt. Han har også hovedansvaret for dommerpåsætningen i klubben

“Der er rigtig mange opgaver hver dag. Vi har en stor forening – med hele 28 fodboldbaner fordelt på 3, 5, 8 og 11-mands baner. Det betyder også at vi har rigtig mange glade fodboldspillere i amatørafdelingen. Den glæde, de har ved at løbe rundt på banen og lege med en bold, er fantastisk at følge i hverdagen. Med så mange medlemmer er der også et stort ansvar. Et af de ansvarsområder, jeg også har i hverdagen, er at sørge for, at træningskalenderen går op med ønsker fra trænerne. Derudover sørger jeg for, at alle kampene bliver fastlagt på Lerpytter, samt at dommerne bliver bestilt, får besked om ændringer eller aflysninger. Der er mange bolde i luften hele tiden, men når man ser alle de glade børn boltre sig i fodboldens glæde, så bliver man utroligt glad.” –afslutter Kim Salomonsen.

 

Se også andre nyheder her

Nyhed

Fokus er rettet mod Aarhus Fremad

Nyhed

U13-spillere til DBU talenttræning

Nyhed

Manden i motorrummet

Nyhed

Optakt til Thisted FC mod Næstved BK