Thisted FC

2. Division

Henning Pedersen bliver sportschef

Gammel kending vender tilbage i større rolle i Thisted FC

Foto : Rasmus Lykke

Skrevet af:

Søren Willette Pedersen

Henning Pedersen er nærmest synonym med fodbolden i Thisted FC. Mere en 50 års erfaring skal bidrage til opbygning af et stærkere fundament omkring talentudvikling, og det sportslige setup i klubben.

“Først og fremmest vil jeg indlede med, at pointere vi er meget glade for, at Henning har takket ja til den nye rolle som sportschef. Han er et koryfæ i fodbolden og hans viden og erfaring er enorm. Det er essentielt at vi i opbygningen af det nye Thisted FC, får en ressource person ind, som virkelig har fingeren på pulsen hele vejen ned gennem årgangene i klubben.” udtaler direktør, Søren Pedersen.

Nytænkning og implementering af den nye struktur kræver tid, hårdt arbejde og tæt samarbejde.

“Vi får i Henning en person som virkelig brænder for klubben og fodbold i al sin enkelhed. Vi skal tilbage til tidligere fordomsstyrke, når snakken henledes til talentudvikling og implementeringen af de unge talenter, på de hold som giver mening. Henning bliver i den forbindelse et bindeled fra 2. divisionsholdet, ned gennem elite ungdom og ligeledes skal han arbejde tæt sammen med vores transitionstræner, Kristian Gasberg. I fællesskab skal de sætte en retning for, hvordan vi skal arbejde mere struktureret med ungdomsspillere og sikre vi har et konstant flow af dygtige børn og unge i klubben – både på breddesiden og elitedelen op til 2. division.” fortæller Søren Pedersen.

Hovedpersonen selv giver også udtryk for begejstring i forhold til, at skulle have en ny kasket på i Thisted FC.

“Jeg har nu været omkring U19 holdet i et halvt år. Sammen med Casper har vi formået at få flyttet dem i den rigtige retning, hvor sæsonen kulminerede med en sejr i Liga 1. En bedrift vi er meget stolte af. Det kendskab jeg nu har opbygget til de unge spillere i klubben, giver mig en fordel i den nye rolle. Udover jeg fortsat skal være omkring U19 holdet i dagligdagen, så indtræder jeg også i en rolle, hvor jeg skal arbejde som sparingspartner og bindeled – både på og udenfor banen, mellem spillere og trænere i klubben, samt ledelsen.” beretter Henning Pedersen.

Netop kendskabet og erfaringen kommer til at blive en væsentlig faktor i det arbejde som kommer til at foregå i fremtiden.

“Det er en klar fordel at jeg kender Daniel og trænerne i klubben rigtig indgående. Det samme gør sig gældende med spillerne i klubben. Vi skal have bygget broen fra ungdomseliten til seniorfodbold. Det arbejde glæder jeg mig utroligt meget til at påbegynde og ser det som værende et meget vigtigt parameter i fremtidens måde, hvorpå vi generelt skal arbejde i klubben.” afslutter Henning.

I samme ombæring skal vi takke Peter Bechmann utroligt meget for hans tid som sportschef i klubben. Arbejdet i privaten har fyldt meget og derfor har Peter ønsket at træde væk fra frontlinjen, men forsætter som sparringspartner i tilfælde af nødvendigt.

Se også andre nyheder her

TFC TV

Cheftræner: Sindssyg afslutning på kvalifikationsspil

TFC TV

Nielsen: Følelsesmæssig rutsjebanetur

TFC TV

Nielsen: Jeg er ikke nervøs

Nyhed

Daniel Kristensen før Skive-kampen