Thisted FC

2. Division

Aftaler til lokale U19 talenter

Indgår i 2. divisionstruppen fra nytårsskiftet

Skrevet af:

Søren Willette Pedersen

Vestenvinden blæser for fuld kraft i Thy. Med stærke, lokale og fastforankrede rødder har et talentfuld kuld fodboldspillere, virkelig præsteret på et kontinuerligt og højt niveau. Nu belønnes 4 af spillerne på U19 med en talentaftale i Thisted FC.

“Vi er i fuld sving med at finde det rette ståsted for Thisted FC. Efter min opstart i klubben har vi, i det sportslige udvalg, brugt en del timer på, at debattere fremtidens strategi for, hvad vi som klub gerne vil stå for, og hvordan vi skal positionere os på et marked for fodbold, hvor økonomien buldrer afsted. Vi skal tilbage til rødderne og sørge for, at de talenter vi har i klubben ikke kun forbliver talentfulde, men derimod skal vi forsøge at få dem integreret på divisions niveau som seniorspillere.” udtaler direktør, Søren Pedersen.

Integration og udviklingsmulighederne er ikke ensbetydende med at de unge, fra dag ét vil gøre en forskel på senior niveau.

“Når man arbejder med unge spillere er det vigtigt, at man giver dem tid, og lader dem skynde sig langsomt. Vi tror på at de hver især kan være en fyldestgørende del af seniorholdet, men er også bevidste om at det kræver tid, tilvænning og hårdt arbejde. Der er stor forskel fra at være omkring sine venner og holdkammerater på ungdomsholdet, til at skulle være en integreret og afgørende del af et seniorhold. Omvendt har vi også en klar holdning om, at de skal prøves af når mulighederne byder sig. De er spændende på hver sine måder og vi glæder os til at se knægtene udfolde sig på næste niveau.

Simon Stricker og Valdemar Engstrøm er begge fra årgang 2006. Simon er målmand og har en fantastisk højde og en rigtig god shotstopper. Valdemar er at finde i den modsatte ende på banens offensive del, hvor han har scoret 14 mål i 14 kampe på U19 Liga 1. Marcus Immersen og Jeppe Andersen er begge fra årgang 2005. Marcus er også offensivfunderet og har, ligesom Valdemar, scoret 14 mål i 14 kampe. De to målfarlige unge mænd delte derved topscorertitlen i U19 Liga 1. Jeppe har et utroligt skarpt og fodboldklogt hoved, hvor han styrer midtbanen med kreative løsninger og skarpe afleveringer.

Om aftalen med Thisted FC og muligheden for at indtræde i 2. division truppen udtaler Jeppe og Valdemar følgende.

“Jeg er rigtig glad for have skrevet under på en talentaftale med Thisted FC. Klubben er for mig det helt rigtige i forhold til, hvor jeg er i min udvikling. Personligt glæder jeg mig til at fortsætte den udvikling. Det kræver hårdt arbejde og tålmodighed i forhold til at fortsætte min udvikling i retningen af mest mulig spilletid.” siger Jeppe Andersen

“For mig personligt er det en blåstempling af det arbejde, som jeg har lagt i min udvikling, over den sidste lange periode. Det er altid dejligt at blive anerkendt for den indsats man har ydet. Aftalen er jeg meget glad og stolt over. Nu glæder jeg mig bare til at komme rigtigt i gang for alvor.” Supplerer Valdemar Engstrøm.

Også hos cheftræner, Daniel Kristensen, vækker det begejstring med udsigten til at skulle arbejde med de unge talenter fra nytårsskiftet.

“Jeg brænder for udviklingen af fodboldspillere. Som træner er der en tilfredsstillelse i at se unge, talentfulde spillere arbejde benhårdt og udvikle sig gradvist. For mig personligt er det også målet at vi som klub, kan give unge muligheden for at drømme, og se dem komme igennem vores system fra ungdoms- til seniorfodbold. Det har man tidligere været rigtig gode til i Thisted FC og det skal vi være igen. Aftalerne med Valdemar, Marcus, Simon og Jeppe afspejler meget godt den strategi som vi kigger henimod. Nu har de lidt tid til at klargøre sig henover julepausen og så glæder jeg mig bare til at se dem give den fuld gas i opstarten.” udtaler Daniel Kristensen.

 

Se også andre nyheder her

Nyhed

Cheftræner: Heldigvis næsten samme trup

Nyhed

Spillerne er tilbage fra sommerferie

Nyhed

Sæsonkort 2024/2025

Sponsor

Ebbe Facius stopper i Thisted FC