Thisted FC

2. Division

Agger: Klemme os med I top seks

Der er ikke mange uger til, at en ny sæson går i gang. Vi har snakket med Mikkel Agger om succeskriterie og hvad en mere konkurrencedygtig 2. Division betyder for Thisted FC.

Foto : Rasmus Lykke

Skrevet af:

Rasmus Lykke

D. 5 august starter 2. Division, og første opgave er ude mod Brabrand IF, og Mikkel Aggers første ønske er, at Thisted FC kan kvalificere sig til det bedste selskab.

“Lige nu tror jeg, at vi igen skal se, om kan klemme os med i top seks. Det må være målet fra start, og så kan der ske ting og sager i en sæson. Vi fik set sidste år, at vi kan være med i mange af kampene, men mangler det sidste for at spille med de bedste. Vi skal bygge på, og det gør vi, hvis vi kan spille mod de bedste modstandere”, fortæller Thisted-spilleren, der ikke ser det som en fiasko, hvis Thisted FC ikke når oprykningsspillet.

“Nej det vil jeg ikke sige. Vi så selv hvor tæt det var sidste år, og det kan det blive igen. Der er så små ting, der skiller holdene, og når man starter ny sæson, så er der mange ubekendte, og vi ved ikke, hvor vi og andre står. Vi er også stadig i en fase, hvor vi skal bygge ting videre i forhold til, hvor vi vil hen, så vi er spændte på, hvor vi selv lander. I sidste sæson har vi set udmærket ud i mange af kampene, og vi har mange unge gutter, som er begyndt at komme ind omkring holdet, og de skal vænne sig til det hele, og det kræver tid. Vi har holdt fast i en stamme i et halvt år og været igennem en turbulent tid forinden, så nu mærker vi endelig kontinuitet”, siger Mikkel Agger og tilføjer om forårets udfordringer.

“Vi havde det svært i oprykningsspillet, men ser man dybere i kampene, så er det små ting, som gjorde at vi ikke fik flere point, end vi gjorde”.

Gennem en lang årrække har Thisted FC været en magtfaktor i 2. Division og konstant spillet med i toppen og været et af de bedste hold, men rækken har ændret sig inden for de seneste år.

“Vi har altid været vant til at se Thisted FC i toppen af 2. Division, og det vil vi gerne blive ved med, men vi er også indforstået med, at der kommer andre hold i spil med større budgetter end os, så vi skal finde vores rolle i de hele. Vi kommer nok ikke til at bryde vores budgetter og hente spillere ind på store kontrakter, men vi skal levere hårdt arbejde og få unge spillere op i truppen. 

Vi skal gøre os fortjent til at være i rækken ment på den måde, at ingenting er selvfølge. Det kan man se i større ligaer som fx AaB der røg ud af Superligaen. Jeg synes dog, at vi har berettigelsen til at være i 2. Division, og jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, at vi rykker ud.

Hvem rykker op i 1. Divison? 

“Nu kender vi til Esbjerg fB og Aarhus Fremad, som var millimeter fra at rykke op, så de må være favoritter. Så er der to ubekendte faktorer i forhold til Nykøbing FC og Fremad Amager, som må formodes at være stærke, da de er kommet ned fra en højere række. Der ligger to oprykkere blandt de flere hold tror jeg. Så er der AB som er et ubeskrevet blad, der har mistet mange og fået mange ind, så vi ved ikke, hvordan de står, men dem ser jeg som outsider”, siger Mikkel Agger.

Se også andre nyheder her

Nyhed

Raahauge: Intet er afgjort endnu

Nyhed

Laus Østervig og Thisted FC forlænger

Nyhed

Jeppe Svenningsen indstiller karrieren

Nyhed

Valdemar Engstrøm forlænger aftalen